nieuws

Directie Heijmans topper onder de grootverdieners

bouwbreed

Vakbond en politiek reageren als door een wesp gestoken op het onderzoek van De Volkskrant waaruit blijkt dat de beloning van topmanagers vorig jaar gemiddeld met 14 procent is gestegen.

Dwars zit vooral de onevenredigheid met de doorsnee stijging van het cao-loon die vorig jaar 3,8 procent bedroeg.

Uit de opsomming gedestilleerd uit de jaarverslagen komt de directie van modehuis Gucci naar voren als Nederlandse topper onder de grootverdieners. Ook de topmannen van Ahold, Vedior en Vendex zijn ieder voor zich een jaarinkomen van boven de vier miljoen gulden waard.

Bouwers

In de rangschikking van De Volkskrant neemt Heijmans uit Rosmalen de hoogste plek in onder de bouwers. De krant rekent de Brabantse bestuurders 2.909.000 toe. Het jaarverslag van de bouwer maakt van de uitbetaling geen geheim. De directieleden J. Janssen en J. Heijmans staan beiden voor voor een brutosalaris van 604.000 gulden in de boeken plus een bonus van vier ton. Bovenop die bedragen komt een pensioenpremie van ruim 2,6 miljoen.

Middenmoter

Royaal achter de dertiende plaats van Heijmans staat als goede middenmoter in de Nederlandse top-100 Bouwfonds. De bestuurders zagen hun inkomsten 19 procent dalen tot altijd nog 1,4 miljoen gulden. De topbestuurders van Dura Vermeer en Boskalis zagen hun beloning met respectievelijk 20 en 25 procent toenemen tot 1,2 en 1,1 miljoen gulden. Boven de grens van een miljoen bevinden zich ook Uni-Invest, Amvest en BAM Holding.

Op de ranglijst nemen Volker Wessels Stevin (900.000 per bestuurder), GTI (808.000) en Ballast Nedam (804.000) een plaats in tussen bedrijven zoals de Goudse Verzekeringen, transporteur Frans Maas en luchthaven Schiphol.

Reageer op dit artikel