nieuws

COA mag centrum in Rheden uitbreiden

bouwbreed

De gemeente Rheden mag drie noodgebouwen neerzetten naast het asielzoekerscentrum. Dat heeft bestuursrechter W. Bijloo beslist. Omwonenden verzetten zich tegen de nieuwbouw omdat zij vrezen voor het leven van dassen. Op en rondom het terrein van het azc bevinden zich enkele dassenburchten.

De bouwvergunning werd eind 2000 geschorst nadat omwonenden en de Vereniging Das & Boom bezwaar hadden aangetekend. Volgens hen had de gemeente onvoldoende gedaan om het leefgebied van de dassen te beschermen.

De gemeente nam een deskundig bureau in de arm. Deze stelde een aantal voorzorgsmaatregelen voor, zoals plaatsing van hekken en rasters en de aanleg van tunnels. Daarop trok Das en Boom haar bezwaren in, maar de bewoners hielden voet bij stuk. Zij vinden de voorgestelde maatregelen onvoldoende.

Reageer op dit artikel