nieuws

Buitenland bezorgt Hochtief fors hogere bouwprestatie

bouwbreed Premium

Hochtief heeft de eerste vier maanden van dit jaar zijn bouwprestatie met 18 procent opgevoerd tot 4,25 miljard euro.

Tegenover de neergang van 10 procent in Duitsland stond een groei van 27 procent in het buitenland.

Ten opzichte van vorig jaar haalde Hochtief van januari tot en met april 7 procent meer opdrachten binnen, vooral dankzij het succes van de Amerikaanse dochter Turner. De waarde van de nieuwe orders steeg tot 4,81 miljard euro.

Hochtief heeft met instemming van de aandeelhoudersvergadering de divisies Building en Civil samengevoegd tot de Hochtief Construction AG. De onderneming zal dit jaar een bouwprestatie neerzetten van ruim 2 miljard euro. In dit bedrag is niet opgenomen de activiteiten van de deelnemingen waaraan het bedrijf sturing geeft. Vanwege de herstructureringskosten schrijft de maatschappij de eerste kwartalen geen zwarte cijfers. Bovendien is hinderlijk dat toenemend vervolgopdrachten uitblijven.

Hochtief Construction zal werkgelegenheid bieden aan circa achtduizend personen. Regionaal zijn aanpassingen aan de marktomstandigheden in voorbereiding.

Het eerste kwartaal voerde Hochtief de omzet met 31 procent op tot 2,7 miljard euro. In de orderportefeuille bevonden zich eind maart werken ter waarde van 12,7 miljard gulden.

Reageer op dit artikel