nieuws

Bouwrecyclingprijs voor vereniging mobiele brekers

bouwbreed Premium

De Branchevereniging Mobiele Recycling heeft de Bouwrecyclingprijs 2001 gekregen voor het milieuhandboek ‘Schoner Mobiel Puinbreken’. De jury noemt de inhoud van het handboek wetenschappelijk gezien van hoog niveau. De praktische toepasbaarheid is groot, omdat de ruim 140 maatregelen zijn getoetst op technische- en economische haalbaarheid.

De Branchevereniging Mobiele Recycling deed vorig jaar onderzoek naar de mogelijkheden van mobiel puinbreken in het stedelijke gebied. Het onderzoek ging onder andere in op het energieverbruik en de emissies van de gebruikte motoren en op de integrale milieu- en kwaliteitszorg. Mobiel breken levert onder andere het voordeel van minimaal transport op en draagt in grote mate bij aan ketenbeheer. Het bevordert verder de duurzame ontwikkeling met de toepassing van hoogwaardige granulaten. De Brancheverenigiung Mobiel Breken bestaat sinds 1997 en telt circa vijftig leden. Hun marktaandeel bedraagt ruim 35 procent.

Reageer op dit artikel