nieuws

Bergen wil stappen tegen Duits vliegveld

bouwbreed

De Noord-Limburgse gemeente Bergen overweegt juridische stappen nu het vlak over de grens gelegen Laarbruch een burgervliegveld krijgt. De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) verleende woensdag vergunning aan het vliegveld. Bergen eist een milieu-effectrapportage.

De regering in Düsseldorf ging akkoord met een regionale luchthaven, omgeven door een groot bedrijvenpark van 600 hectare. Als argument gebruikt de Duitse deelstaat de werkgelegenheid, die in gevaar kwam na het vertrek van de NAVO van dit voormalige militaire vliegveld.

Een belangrijk twistpunt tussen Nederland en Duitsland is de omvang van het nachtvluchtverbod. Daarover is volgens verkeersminister Schwanhold van NRW afgesproken, dat er twee jaar lang niet tussen 11 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens mag worden gevlogen. Dat was een van de eisen die Bergen stelde.

Maar over twee jaar wil de Duitse deelregering dit verbod versoepelen.

Reageer op dit artikel