nieuws

Weer forse klussen Hollandia in Londen

bouwbreed Premium

Staalbouwer Hollandia verzorgt samen met Victor Buyck Steel Contructions de staalconstructies voor twee markante kantoorgebouwen in Londen. Met de opdrachten is een bedrag van ongeveer 100 miljoen gulden gemoeid.

Op Canary Wharf wordt een 140 meter hoog gebouw neergezet, in het verlengde van vier andere hoogbouwprojecten waarbij Hollandia betrokken is geweest. Opdrachtgever is Canary Wharf Contractors. De oplevering staat gepland in de zomer van volgend jaar.

De tweede opdracht betreft het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Swiss Reinsurance Company in de City van Londen. Het sigaarvormige gebouw zal 180 meter hoog worden en uit 40 verdiepingen bestaan. In oktober 2002 dient het Hollandia-deel opgeleverd te worden.

“Het unieke uiterlijk van dit gebouw zal een bijzonder punt in Londen worden, waarmee Hollandia weer een markante toevoeging zal hebben geleverd aan de skyline van deze stad”, meldt de staalbouwer trots. Eerder realiseerde Hollandia al de London Eye, het grootste reuzenrad ter wereld.

Reageer op dit artikel