nieuws

Vrijgekomen dioxine niet gevaarlijk

bouwbreed

De het afbranden van De Bonte Wever in Slagharen vrijgekomen hoeveelheid dioxine is niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. Dat hebben de gemeente Hardenberg en het ministerie van LNV gisteren bekendgemaakt.

De afgelopen dagen zijn er monsters genomen in het gebied onder de rookpluim. Het gaat om een strook van acht kilometer. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hardenberg zijn de inspecties nog bezig met onderzoeken naar de bouwvoorschriften en brandveiligheid van De Bonte Wever. De brandweer was kort voor de brand net bezig met een controle naar de brandveiligheid.

“Op enkele kleine puntjes na was de brandveiligheid bij De Bonte Wever in orde”, zegt de woordvoerder. Ook de nooduitgangen functioneerden volgens plan. Mede daardoor raakte niemand van de driehonderd aanwezigen gewond.

Het complex telde onder meer honderd hotelkamers, feest- en vergaderzalen, een zwembad, tennishal en bioscoop en had een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. De Bonte Wever trok vorig jaar 600.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel