nieuws

Van Gend & Loos valt onder slopershamer

bouwbreed

Demontagebedrijf Bentvelzen & Jacobs BV is begonnen met de sloop van de loodsen van Van Gend & Loos aan de Westzeedijk in Rotterdam. Het honderden meters lange bouwwerk moet plaats maken voor een sport- en evenemententerrein.

“Het is mij een genoegen deze barrière te slechten,” zei wethouder Hans Kombrink vlak voor hij met een kraan het eerste geveldeel tegen de vlakte drukte. “Sloop van dit complex staat ons toe oud en nieuw Delfshaven te integreren.”

Onder Kombrinks leiding is enkele jaren geleden begonnen met de herontwikkeling van het gebied dat 53 jaar lang door de loodsen aan het zicht werd onttrokken: de binnenstedelijke Vinex-locatie Lloyd-kwartier, de Müllerpier en de Lloyd-pier. Er worden onder meer faciliteiten voor de filmindustrie ontwikkeld, een nieuw onderwijscomplex voor zeevaartonderwijs en 1750 woningen.

Het sport- en evenemententerrein geeft de jeugd een plek om te spelen, de stad een nieuw kermisterrein en Kombrink ruimte voor de ontwikkeling van een brede corridor: de Parklane. De sloop gebeurt gefaseerd en duurt tenminste tot aan de bouwvak. Met name de fundamenten vereisen secuur sloopwerk. Ze maken deel uit van de zeewering.

Reageer op dit artikel