nieuws

Turner bouwt voor 14,3 miljard gulden

bouwbreed

Het Amerikaanse concern Turner heeft vorig jaar een bouwprestatie neergezet ter waarde van 14,3 miljard gulden. Dit betekent een stijging van 19 procent ten opzichte van 1999, het jaar van de overname door Hochtief.

Volgens topman Thomas Leppert heeft Turner in 2000 op vrijwel alle fronten records gebroken. “Turner is de enige echte nationale bouwer in de sector, zoals ons netwerk van 41 vestigingen in heel het land laat zien. In combinatie met dit netwerk hebben we gedegen ervaring en kennis in vrijwel elk belangrijk bouwsegment”.

Om de krachten verder te bundelen, heeft het concern speciale werkmaatschappijen opgericht voor de luchtvaart, sport en de medische sector.

Het volume aan nieuwe opdrachten lag bij Turner per 31 december met 13,3 miljard gulden 27 procent boven het niveau van een jaar voordien.

Reageer op dit artikel