nieuws

Turbo hakboor Würth slaat 20 procent harder

bouwbreed

Met de BMH 45-SE introduceert Würth Nederland een boor- en hakhamer voor het zware werk. Het boorbereik begint bij 25 millimeter. De machine valt onder de 7 kilo klasse. Een turbovoorziening geeft bij hakwerk 20 procent meer slagkracht. Bij het omschakelen van boren naar hakken wordt de slagkracht automatisch verhoogd van 9 naar 11 Joule.

In beton van gemiddelde kwaliteit bedraagt de boorcapaciteit 280 millimeter per minuut bij een boorbereik vanaf 20 millimeter. De haakcapaciteit beloopt 1500 kubieke meter per minuut. Toerental en slagfrequentie zijn traploos en doorlopend te regelen. De machine heeft een beitelinstelling en een veiligheidskoppeling.

Würth levert verder de elektrische boorhamer H 24-MLE; een machine uit de 2 kilo klasse. De boorcapaciteit in beton bedraagt 24 millimeter; in staal en hout respectievelijk 13 en 30 millimeter. De leverancier adviseert een boorbereik van 4 tot 14 millimeter. De boorhamer neemt 620 Watt op. Een haakse boorkop zorgt ervoor dat de machine met de volle slagkracht ‘om het hoekje’ werkt. Een afzuiging en een stofschaal voor respectievelijk de machine en de boor maken schoon werk in wanden en plafonds mogelijk.

Slagwerk

De H 24-MLE kan stuc- en tegelwerk verwijderen, licht herstelwerk in beton aan en sleuven hakken in stucwerk en muren. Het pneumatische slagwerk ontwikkelt weinig vibratie. Stuurelektronica zorgt voor exacte aanboring van het materiaal. Toerental en slagkracht passen zich aan het materiaal aan. De machine heeft een slagtop voor normaal boren in hout en metaal en een draaistop voor licht hakwerk.

Würth Nederland, Den Bosch, telefoon (073) 6291911.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels