nieuws

Sterke daling aantal werklozen zet door

bouwbreed

Tegen de verwachting in is het aantal werklozen de afgelopen drie maanden scherp gedaald naar 155.000. Dat is een afname van 21.000 geregistreerde werklozen vergeleken met januari. Wanneer de seizoenseffecten buiten beschouwing worden gelaten krimpt het werkloosheidscijfer met 11.000 mensen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt.

De daling is nog sterker wanneer gekeken wordt naar dezelfde periode een jaar eerder. Sindsdien is het aantal werklozen gedaald met 46.000 personen. Dat is een gemiddelde maandelijkse afname van bijna 4000 werklozen. Het werkloosheidscijfer daalt al sinds 1994.

Het CBS verwachtte eind vorig jaar nog dat de daling zou afvlakken, doordat de economie in rustiger vaarwater komt. Desondanks blijkt er nog altijd sprake van een flinke krapte op de arbeidsmarkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels