nieuws

Schuifdeur weert bij TNO zeventig minuten brand

bouwbreed

Van Swaay Toegangstechniek ontwikkelde met het bedrijf J.M. van Delft een automatische schuifdeur. TNO stelde aan de hand van NEN 6069 vast dat deze deur 70 minuten achtereen brand weert. Het gaat om een schuifdeur met dubbele vleugels, opgebouwd uit Jansen Economy-profielen.

Elke deurvleugel telt drie glazen panelen. Breedte en hoogte beslaan 3042 bij 2660 millimeter. De voorziening is te gebruiken als ‘gewone’ automatische schuifdeur.

Van Swaay levert verder aan onder meer leveranciers van hekwerken de programmeerbare besturing 460-p van FAAC. De besturing regelt de toegang via bijvoorbeeld automatische draaipoorten, vouwpoorten en slagbomen.

De programmeercomputer FAAC-totum legt de gewenste instellingen vast. Een logisch stappenmenu zorgt ervoor dat alle instellingen worden behandeld. De 460-p besturing werkt het best in combinatie met gatecoders (poortvleugel-positiebepalers). Die remmen de poortvleugels gefaseerd af, waardoor poort en aandrijvingen minder slijten.

De variabel in te stellen klembeveiliging voorkomt tevens mogelijk letsel als personen tussen de poortvleugels bekneld dreigen te raken.

Van Tormax levert het bedrijf een zéér smalle en geruisloze schuifdeuraandrijving met een inbouwhoogte van 9 centimeter.

Aandrijving

Deze TKP voldoet vooral in vliesgevels. De beperkte inbouwhoogte maakt ook plaatsing van een automatische deur in een kozijn van geringe hoogte mogelijk. Uit de catalogus van Gunnedo Italdis komt de zogeheten Hidden Gate. Die is ontworpen voor het snel reguleren van personenstromen bij drukke ingangen van bijvoorbeeld grote kantoorgebouwen.

De fabrikant zag het ontwerp inmiddels met een onderscheiding beloond. De Hidden Gate maakt gebruik van sensoren en programmatuur die ongeautoriseerde personen de toegang weigert. Meelopen of doorgang in de tegengestelde richting wordt hierdoor voorkomen. Om een open karakter aan de doorgang te geven, kan de gebruiker kiezen voor de Normaly-open versie van de Hidden Gate. Hier staat de doorgang altijd open en gaat pas dicht als onbevoegden proberen te passeren.

Eventuele storingen aan deze en andere toegangstechnieken kunnen gebruikers via een internetformulier bij Van Swaay melden.

Van Swaay Toegangstechniek, Capelle a/d IJssel, telefoon (010) 2842666.

Reageer op dit artikel