nieuws

Restauratieopleiding voor Noord-Nederland

bouwbreed

Onderwijsinstelling Friese Poort in Sneek start in het nieuwe schooljaar als eerste in Noord-Nederland met een opleiding tot restauratietimmerkracht. Tot nu toe is de opleiding alleen te volgen in Den Bosch en Doetinchem.

De tweejarige opleiding (vier dagen werken, een dag per week naar school) besteedt veel aandacht aan bouwstijlen, bouwmethoden en detailleringen van vroeger. Aan de hand van tekeningen leert de cursist onderdelen voor een restauratieproject te maken. Ook voor oudere werknemers komen er mogelijkheden om de cursus te volgen.

De toenemende aandacht voor restauratieprojecten is aanleiding voor Friese Poort om met de opleiding te starten. De cursisten krijgen onder andere les in ontmantelen, stut- en stempelwerk, renoveren en herstellen van deuren, ramen, dakconstructies en plafonds. De opleiding sluit goed aan bij de opleiding voortgezette timmerkracht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels