nieuws

Recordwinst voor Waterschapsbank

bouwbreed Premium

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB) heeft vorig jaar de hoogste nettowinst behaald in haar historie. De bank boekte een nettowinst van 107,9 miljoen euro (237,78 miljoen gulden), 6 procent meer dan in 1999. De inkomsten van de NWB bestaan hoofdzakelijk uit rentebaten.

Het rentesaldo nam vorig jaar toe met 5,7 procent tot 116,8 miljoen euro. De omvang van de kredietportefeuille bedroeg 15,4 miljard euro, ruim 6 procent meer dan een jaar eerder. De NWB verstrekt kredieten aan onder meer waterschappen, gemeenten en provincies.

De stijging van de kredietverlening heeft zich in het eerste kwartaal van 2001 versterkt voortgezet, meldt de NWB donderdag.

Mede op grond van de resultaten in het eerste kwartaal handhaaft de bank de verwachting dat het resultaat over 2001 vergelijkbaar zal zijn aan dat over 2000.

Reageer op dit artikel