nieuws

Raadslid vervolgd voor schending ambtsgeheim

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie in Breda vervolgt gemeenteraadslid Louis van der Kallen (62) uit Bergen op Zoom wegens schending van zijn ambtsgeheim. Justitie heeft dat maandag bevestigd. De fractievoorzitter van de Bergse Sociaal Democraten (BSD) stelde in 2009 62 vragen aan het college over het woningbouwproject Bergse Haven. Na oriënterend onderzoek door justitie deed het college […]

Het Openbaar Ministerie in Breda vervolgt gemeenteraadslid Louis van der Kallen (62) uit Bergen op Zoom wegens schending van zijn ambtsgeheim. Justitie heeft dat maandag bevestigd.

De fractievoorzitter van de Bergse Sociaal Democraten (BSD) stelde in 2009 62 vragen aan het college over het woningbouwproject Bergse Haven. Na oriënterend onderzoek door justitie deed het college in december 2009 aangifte omdat in de vragen vertrouwelijke informatie over het project voorkwam.

Bergen op Zoom verliest naar schatting 50 miljoen euro op het project. Door de hoge aankoopprijs en saneringskosten is het project niet rendabel te exploiteren.

Reageer op dit artikel