nieuws

Open dag allochtonen in Nuth groot succes

bouwbreed Premium

Het NVOB-gewest Limburg slaagt er beter in dan andere regio’s allochtonen te interesseren voor de bouw. De Open Dag bij het samenwerkingsverband SWV in Nuth trok honderd belangstellenden, verdeeld over tien nationaliteiten.

Kreesjen Ten Brinke, studente culturele antropologie en stagiaire bij het Steunpunt Minderheden Overijssel, kwam over om het Limburgse wonder te aanschouwen. “Ik doe onderzoek naar werving en selectie van allochtonen voor de bouw. Misschien dat we in Overijssel een vergelijkbaar project beginnen.”

Projectleider Dinçelek van ‘Bouwen in Limburg met meer allochtone werknemers’ en organisator in Nuth: “Ik geloof dat er in Brabant en in het noorden van Limburg ook interesse bestaat met zoiets te beginnen. Je moet het goed voorbereiden. En niet te snel succes verwachten.”

De bezoekers van de open dag zijn unaniem tevreden over het programma. Ze ervaren het als leerzaam. Dinçelek: “Wat ze hier gezien hebben,moeten ze eerst een beetje laten bezinken.”

Op pagina 5: ‘Soms word je wel eens in de pis gezet’

Reageer op dit artikel