nieuws

Ontwikkelaar claimt exclusieve recht op organisatie evenementen

bouwbreed

De Bossche projectontwikkelaar Libéma heeft een opvallende eis neergelegd bij de gemeente Breda. Het bedrijf wil alleen een nieuw evenementencomplex voor de gemeente ontwikkelen als de organisatie van beurzen in dat complex exclusief voor hem wordt gereserveerd.

Libéma stelt dat alleen zo een succesvolle exploitatie mogelijk is. In geval van vrije concurrentie zou het volgens Libéma een stuk lastiger worden de doelstellingen te halen. De eis valt zwaar op de maag van de gemeente Breda, die na de jarenlange problemen bij evenementencomplex het Turfschip zo snel mogelijk een alternatief wil voor de stad. In 1999 kon het college niet voorkomen dat het Turfschip wordt gesloopt door eigenaar Van der Valk wegens tegenvallende resultaten. Sindsdien heeft Breda geen evenementencomplex meer. Een jaar geleden begon de gemeente met een plan voor een nieuw complex. Daarbij is Libéma is de enige gesprekspartner van de gemeente. Het bedrijf tracht die situatie volgens de gemeente uit te buiten. In een officiële reactie geeft het college aan nog in onderhandeling te zijn met Libéma, maar onder geen beding gehoor te geven aan de claim op de exclusieve organisatierechten. Als het bedrijf blijft vasthouden aan deze eis, gaat Breda op zoek naar een nieuwe partner.

Reageer op dit artikel