nieuws

Nieuw ontwerp voor onverkoopbare flat

bouwbreed

Een nieuw te bouwen woonflat in de Venlose wijk Hagerbroek is onverkoopbaar. Omdat zich na een jaar pas één koper heeft gemeld voor het tien appartementen tellende gebouw is besloten een nieuw ontwerp te maken.

Architectenbureau Kovos uit Eindhoven was er bij het ontwerpen van het complex van uitgegaan dat de nieuwe bewoners geen balkon wilden. “We gingen ervan uit dat potentiële kopers vooral wat oudere mensen zouden zijn die dichter bij de voorzieningen in Venlo wilden wonen”, aldus architect Urlings van bureau Kovos. “Oudere mensen willen vaak geen balkon, omdat ze niet in de kou willen zitten. Om toch de bewoners wat natuur te bieden is besloten een wintertuin aan te leggen. Bewoners kunnen hier hun planten kwijt en bij mooi weer konden de ramen worden opengezet. Nu bleek dat geïnteresseerden veel jonger waren dan wij dachten en zij vonden het ontbreken van een balkon het grootse bezwaar.”

Na overleg met de gemeente Venlo en projectontwikkelaar Janssen De Jong Plancoördinatie uit Son is besloten dat het architectenbureau de tekening gaat aanpassen. “Er komt geen geheel nieuwe tekening. Besloten is om af te zien van de wintertuin en op die plek een balkon te maken”, volgens woordvoerder Huizinga van Janssen De Jong. Er liggen verschillende ideeën over de grootte van het buitenverblijf. In juni wordt het nieuwe ontwerp door de welstandcommissie van Venlo beoordeeld.

Reageer op dit artikel