nieuws

Nieuw gemeentehuis Kollumerland

bouwbreed Premium

De gemeente Kollumerland geeft naar verwachting vanavond groen licht voor de bouw van een nieuw gemeentehuis aan de rand van het dorp. Met de bouw is 18,2 miljoen gulden gemoeid. De start van de bouw staat gepland voor dit najaar.

Al in 1996 werd gesproken over een nieuw gemeentehuis. Het ambtelijk apparaat in Kollum is namelijk verdeeld over twee monumentale panden, die beide te klein zijn. Uit onderzoek bleek dat een nieuw gemeentehuis het beste past aan de rand van het dorp, aansluitend op het bestaande onderkomen.

Destijds is de nieuwbouw geraamd op 7,2 miljoen. Dat het daadwerkelijke bedrag nu veel hoger ligt, komt volgens woordvoerder J. Boersma doordat het onderzoek medio jaren negentig zich concentreerde op de nieuwbouwlocatie en niet op de bouwkosten. Het kan zijn dat de bouwkosten nog hoger uitvallen, omdat de ondernemingsraad nog heeft gepleit voor meer parkeerruimte.

Het nieuwe onderkomen bestaat uit een vleugel van twee verdiepingen die door middel van een gang is verbonden met het huidige onderkomen van gemeentewerken dat dateert uit 1870. Het ontwerp is van Van Manen & Zwart Architecten uit Drachten. Eind 2002 moet de nieuwbouw klaar zijn.

Reageer op dit artikel