nieuws

Minder nieuwe huizen Noord-Holland-Noord

bouwbreed

In de Kop van Noord-Holland en op Texel mogen in de periode 2005-2007 maximaal 1100 woningen worden gebouwd. De woningen worden grotendeels geconcentreerd in Den Helder en Schagen. Dat heeft de provincie Noord-Holland besloten tijdens de partiële herziening van het streekplan Noord-Holland-Noord.

In Noord-Kennemerland worden de komende jaren 2700 woningen gebouwd, in West-Friesland komen 2300 nieuwe huizen, zo blijkt verder uit het streekplan. De provincie geeft tevens toestemming aan de kleine kernen in de regio dat het huizenbestand met maximaal één procent per jaar mag stijgen. Noord-Holland wil bij de totstandkoming van de bouwplannen wel afspraken maken met de gemeenten over de contouren.

Tevens hebben de provinciebestuurders afspraken gemaakt over de bouw van het AZ-stadion, dat nu definitief op de locatie Kooimeer in Alkmaar komt. De plannen voor een bedrijventerrein op de locatie Blauwe Berg in Hoorn wijst de provincie af. De bestuurders hebben meer vertrouwen in de komst van een recreatiepark op die plaats. Wel wordt in het streekplan de komst van een regionaal bedrijventerrein in Langedijk en Heerhugowaard mogelijk gemaakt.

De komende tijd kunnen gemeenten reageren op de streekplanherziening. Eind dit jaar of begin volgend jaar wordt het nieuwe plan vastgesteld.

Reageer op dit artikel