nieuws

Miljoenen voor slachtoffers ramp

bouwbreed

De nabestaanden van twee Australiërs die bijna vier jaar geleden door het instorten van een Israëlische brug omkwamen, krijgen miljoenen guldens schadevergoeding. Dat heeft een Israëlische rechtbank bepaald, zo meldt de Australische omroep ABC.

De voetgangersbrug over de rivier de Yarkon bij Tel Aviv stortte in juli 1997 in tijdens de openingsceremonie van de Maccabi Games, de joodse Olympische Spelen. Vier Australiërs kwamen om en zeventig anderen raakten gewond. De familie van Greg Small, die bij het ongeluk omkwam, krijgt ruim 7,5 miljoen gulden, de familie van Greg Zines, die eveeens het leven verloor, kan op 2,9 miljoen gulden rekenen. Sasha Elterman, de Australiër wiens verwondingen het ernstigst waren, ontvangt 12,5 miljoen gulden alsmede een niet bekendgemaakt bedrag voor de medische kosten die hij heeft moeten maken. Uit een Israëlisch onderzoek bleek dat de brug uiterst krakkemikkig was.

Reageer op dit artikel