nieuws

Luguber

bouwbreed

Van de ACM-toren, die eens de skyline van de Groninger buitenwijk Ruischerbrug bepaalde, is weinig meer over. De voormalige graansilo doet luguber aan. Het dikke betonnen omhulsel is verdwenen. De roestige ingewanden en het overige beton hangen naar buiten. Nog twee weken worden de bewoners op de dijk iedere dag om kwart over zeven wakker door het bonzen van de kogel van de 52-meter hoge hijskraan tegen het beton. Op de plek, tussen het Eemskanaal en het Damsterdiep, worden bedrijfshallen en woningen gebouwd.

Een jaar gelden werd het gebouw nog uitgebreid met een jakobsladder om het graan hoog in de silo te transporteren. Vlak daarna kocht het bedrijfsmakelaar Sig Real Estate het pand en de scheepswerf even verderop en begon direct met de sloop.

Reageer op dit artikel