nieuws

Laser kijkt tot op nanometer in materiaal

bouwbreed Premium

Terahertzpulsen leggen de inwendige structuur van materialen bloot tot op de nanometer. Onderzoekers uit Frankrijk en Groot-Brittannië gebruiken daarvoor een speciale laser. Het systeem detecteert materialen door absorptie en reflectie en stelt uit de bevindingen een beeld samen. De onderzoekers noemen de techniek een verfijning van de spectroscopie.

Terahertzpulsen leggen de inwendige structuur van materialen bloot tot op de nanometer. Onderzoekers uit Frankrijk en Groot-Brittannië gebruiken daarvoor een speciale laser. Het systeem detecteert materialen door absorptie en reflectie en stelt uit de bevindingen een beeld samen. De onderzoekers noemen de techniek een verfijning van de spectroscopie.

Reageer op dit artikel