nieuws

Landingsbaan dicht wegens onderhoud

bouwbreed

Schiphol stelt komende maandag de Zwanenburgbaan buiten gebruik wegens de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Hierdoor zullen vliegtuigen moeten uitwijken naar de overige start- en landingsbanen, aldus een woordvoerder van Schiphol.

Afhankelijk van het weer kan de geluidsoverlast voor omwonenden hierdoor toennemen. Omdat de werkzaamheden van 28 mei tot vrijdag 1 juni vooral overdag plaatsvinden, zal de Zwanenburgbaan wel ’s nachts gebruikt kunnen worden. Wanneer dit door de weersomstandigheden niet mogelijk is en ook de Kaagbaan het nachtelijk vliegverkeer niet kan opvangen, zal ook de Buitenveldertbaan worden gebruikt. In het Gebruiksplan 2001 is met deze opknapbeurt rekening gehouden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels