nieuws

Koolhaas onderzoekt Prins Clausplein

bouwbreed

De besturen van de grote steden in de Randstad hebben Rem Koolhaas opdracht gegeven de mogelijkheden van de omgeving van het Prins Clausplein te onderzoeken .

Koolhaas’ bureau OMA moet in kaart brengen wat het gebied rond het verkeersplein betekent voor Den Haag en de nieuwe wijken die eromheen worden aangelegd.

De grote steden, verenigd in de Vereniging Deltametropool, willen weten hoe het gebied aantrekkelijk kan worden gemaakt. “Het gaat om een concept, een visie. We plaatsen het Prins Clausplein denkbeeldig in het midden van de kaart. In bijna alle plannen van de omliggende gemeenten ligt het op de rand of in een hoek”, zegt projectdirecteur F. Alkemade van OMA. Omdat het plein aan de rand van diverse gemeenten ligt, bekijkt het bureau of samenhang is aan te brengen in ‘de enorme hoeveelheid plannen’ die voor delen van het gebied bestaat.

Reageer op dit artikel