nieuws

Iwaco noemt bevoordeling eerder een bedrijfsrisico

bouwbreed

Ingenieursbureau Iwaco heeft niets gemerkt van het feit dat het door de provincie Limburg bevoordeeld zou zijn, zoals Cobouw gisteren meldde. De opdracht tot enkele saneringen in de provincie is volgens een normale aanbestedingsprocedure verlopen.

Dat zegt woordvoerder Van Emden van Iwaco vanuit zijn vakantiehuis. “Het feit dat we niet de laagste inschrijver waren en toch het werk kregen gegund, heeft niets te maken met vriendjespolitiek. Er bestaat ook nog zoiets als prijs/kwaliteitsverhouding.”

Evenmin heeft Iwaco zonder opdracht vooraf meerwerk uitgevoerd. “Er is inderdaad meerwerk uitgevoerd, waarvoor we mondeling de opdracht ontvingen. Daar zit zelfs een bedrijfsrisico aan vast, omdat de opdracht pas achteraf formeel wordt gegeven. Zoiets doe je alleen als beide partijen op elkaar kunnen vertrouwen. Het komt overigens veel voor dat opdrachtgevers van een aanbestedingsprocedure afwijken. Dat is nog lastig ook. Ik zou het zeker geen bevoordeling willen noemen, maar eerder een bedrijfsrisico. Je weet immers nooit zeker of de formele opdracht in de pas loopt met de mondelinge.” Volgens Van Emden gebruiken ‘partijen’ het woord bevoordeling te pas en te onpas. “Het zou goed zijn als daar eens een discussie over op gang kwam.”

Reageer op dit artikel