nieuws

Internatio-Müller neemt Datelnet over

bouwbreed

Internatio-Müller heeft in principe overeenstemming bereikt over de overname van Datelnet in Schijndel. Dat bedrijf richt zich op ontwerp, aanleg en onderhoud van telecomnetwerken.

Voor IM is het meteen aanleiding tot de oprichting van de nieuwe cluster Imtech Telecom, waarvan Datelnet de kern zal vormen.

Voor IM’s technische divisie Imtech komt de overname van Datelnet als geroepen. Het bedrijf is een vooraanstaande installateur, of, zoals het zichzelf noemt, een system-integrator in elektrotechniek, werktuigbouw en ICT. Imtech zit sterk in de realisatie en onderhoud van netwerken voor mobiele telefonie. In dit marktsegment behaalde Imtech in 2000 een omzet van zo’n 130 miljoen euro.

Datelnet behoort bij de top-3 in Nederland op het gebied van vaste telecomnetwerken. Met 2400 medewerkers verwacht het dit jaar een omzet van 180 miljoen euro.

De bedrijven zijn in hoge mate complementair. De bedoeling is dan ook dat ze hun expertise voor mobiele en vaste netwerken gaan uitwisselen. Gezamenlijk zijn Imtech en Datelnet in staat als onafhankelijk hoofdaannemer integrale projecten uit te voeren. De groei in de telecommarkt bedraagt over een reeks van jaren gemiddeld meer dan 10 procent per jaar.

Op pagina 5: Imtech klaar voor verdere expansie.

Reageer op dit artikel