nieuws

Hijsklem voorkomt knikkende staalplaat

bouwbreed

Inter Product levert onder de noemer IPTPU een veiligheidshijsklem voor het transporteren en keren van grote dunne staalplaten.

Volgens de leverancier voorkomt deze klem dat een plaat knikt bij het keren. Bij gebruik van standaardhijsklemmen knikt de plaat net onder het aangrijpingspunt van de bek.

Afhankelijk van bijvoorbeeld de plaatafmetingen en het aantal klemmen kan de gebruiker kiezen voor het basismodel IPTPU of voor de versie IPTPUX met zijdelingse steunprofielen. Beide varianten beschikken over een universeel hijsoog. De klemmen zijn standaard te leveren met een bekopening tot 15 millimeter. De maximale hijslast bedraagt 1500 of 3000 kilo. De fabrikant levert elke klem onder CEN-normering en met testcertificaat.

Inter Product, Ede, telefoon (0318) 690999.

Reageer op dit artikel