nieuws

GTI versterkt zich met Delta Controls

bouwbreed

GTI lijft Delta Controls uit Emmen in. Dat heeft het Bunnikse installatieconcern gisteren bekend gemaakt. Over de prijs worden geen mededelingen gedaan. GTI verwacht dat Delta Controls dit jaar al zal bijdragen aan de winst.

Het Emmense bedrijf, gespecialiseerd in montage, service en onderhoud van hoogwaardige afsluiters en regelkleppen voor de olie- en gasindustrie, zette vorig jaar 3 miljoen euro om met 35 medewerkers. Delta Controls werkt voor een twintigtal petrochemische bedrijven en is daardoor ook internationaal actief.

Met de overname versterkt GTI zijn positie in Noord-Nederland. Grootschalige onderhoudscontracten met klanten vereisen een goede landelijke dekking, aldus GTI. “Met een nieuw steunpunt in Emmen gebeurt dat.”

GTI zelf staat op het punt overgenomen te worden door het Belgische Tractebel. Binnen vier weken wordt een openbaar bod op alle uitstaande aandelen van GTI gedaan. De voorbereidingen voor het bod zijn gaande. De centrale ondernemingsraad van GTI moet nog adviseren.

Tractebel maakte op 11 april bekend dat het de Nederlandse installateur wil overnemen.

Reageer op dit artikel