nieuws

Geen voorkeursrecht Moerdijkse Hoek

bouwbreed

Grondeigenaren in het gebied waar de provincie Noord-Brabant bedrijventerrein Moerdijkse Hoek wil vestigen, mogen hun grond vrij verkopen. De gemeente Moerdijk besloot dinsdag het zogenoemde voorkeursrecht gemeenten niet meer te verlengen. Voor grondspeculanten en projectontwikkelaars is hiermee de weg vrij grond aan te kopen in het gebied tussen de A16 en de A17.

De provincie Noord-Brabant wil op Moerdijkse Hoek het tweede industrieterrein Moerdijk ontwikkelen, een regionaal bedrijventerrein van 600 hectare. Tegen de komst van Moerdijkse Hoek bestaat veel weerstand. Een extern onderzoeksbureau onderzoekt de haalbaarheid, het nut en de noodzaak van dit terrein. Om grondspeculatie te voorkomen stelde de gemeente twee jaar geleden het voorkeursrecht in. Dit voorkeursrecht liep 21 april af. Ondanks verzoeken van de provinciale en landelijke overheid dit voorkeursrecht te verlengen, doet de gemeente Moerdijk dit niet. De verwachting is dat de grondprijzen hierdoor fors stijgen.

Reageer op dit artikel