nieuws

Financieel topman verlaat Geveke volgende maand

bouwbreed Premium

Financieel directeur T. Haisma van Geveke verlaat aan het einde van volgende maand de technische handelsonderneming uit Naarden. Dat heeft het concern bekendgemaakt.

Volgens bestuursvoorzitter C. Knol beraadt Haisma zich momenteel over zijn toekomst. “Hij is nu 44 jaar, dus nog redelijk jong. Hij vraagt zich af of hij voor de rest van zijn carrière financieel directeur wil blijven. Haisma bestudeert allerlei opties, die niet alleen op het traditionele cfo-pad (chief financial officer, red.) liggen.”

Haisma werkte veertien jaar lang bij Ogem waar hij opklom tot financieel directeur. Een kleine drie jaar geleden trad hij als cfo in dienst bij Geveke. Knol zegt het naderende afscheid van zijn financiële man te betreuren. “Ik vind het heel jammer, want het was een zeer bekwame man.”

Haisma’s taken worden voorlopig overgenomen door de gepensioneerde H. Nouel, die al eerder een periode ad interim financieel directeur bij Geveke was.

Knol wil niet te lang wachten met een structurele opvolging van Haisma, maar weet dat de spoeling dun is. “Wij leggen de lat hoog, dus het zal niet makkelijk zijn een opvolger te vinden. Maar concessie doen we niet.”

Reageer op dit artikel