nieuws

Enschede, een jaar later

bouwbreed Premium

Stedenbouwkundige Pi de Bruijn, belast met de wederopbouw van de vorig jaar vernietigde wijk in Enschede, opent vandaag de tentoonstelling ‘Een jaar later’ in de Grote Kerk in Enschede. Meer dan de helft van de tachtig getroffen Enschedese kunstenaars selecteerde ieder vijf kunstwerken voor deze expositie.

Deze hele week herdenkt de gemeente Enschede de rampzalige zaterdag 13 mei een jaar geleden, de dag waarop het opgeslagen vuurwerk bij S.E. Fireworks ontplofte en een hele woonwijk van de landkaart veegde. Er worden concerten gegeven en muzikale evenementen gehouden. Verder heeft op zaterdagavond 12 mei een ingetogen herdenkingsbijeenkomst plaats voor het Rijksmuseum.

Op zondagmiddag, 13 mei, kunnen mensen een verkeersvrije wandelroute volgen, langs een aantal voor de ramp herkenbare punten, zoals het bloemenmonument, de randen van het rampgebied en de brandweerkazerne. Bij het projectbureau Wederopbouw ligt het boekje ‘Suggesties voor een monument’ ter inzage. Vanaf half vier – het moment waarop S.E. Fireworks explodeerde – worden in Enschede gedurende vijf minuten de klokken geluid.

Reageer op dit artikel