nieuws

Energiesparend glas

bouwbreed

Velux rust zijn dakvensters standaard uit met HR++ beglazing. De nieuwe uitvoeringen hebben een U-waarde van 1,5. Daardoor vermindert de kans op condensvorming. De vensters worden met nieuwe beugels bevestigd aan hulplatten op de tengels.

Het dakvenster wordt standaard 27 millimeter dieper in het dakoppervlak ingebouwd. Dat komt de isolatie ten goede en geeft een harmonischer aanzien. De afdeklijsten hebben gesloten en afgeronde hoeken. De fabrikant nummerde alle onderdelen aan de hand van de volgorde van inbouw. Wie desondanks problemen ondervindt, kan de afdeling Technische Voorlichting van de fabrikant bellen. Drie specialisten informeren onder meer over constructies in schuine daken. Architecten kunnen voor documentatie de internetpagina www.velux.nl oproepen. De fabrikant biedt informatie over onder meer gebruik en onderhoud van dakvensters, over gootstukken en installatieproducten voor de buitenzijde en over interieurafwerkingen. Op termijn levert Velux een cad-cd.

Via het internet toont de fabrikant ook een video die in acht stappen de installatie van een dakvenster uitlegt. Gebruikers kunnen daarvoor kiezen uit QuickTime, Microsoft Media Player of RealPlayer. De bestanden openen met een Quicktime of RealPlayer plug-in die vanaf de Velux-pagina zijn te laden.

Velux, De Meern, telefoon (030) 6629629.

Reageer op dit artikel