nieuws

‘Eigen bouwbedrijf voor gemeente’

bouwbreed Premium

De gemeente Noordoostpolder moet serieus bekijken of het mogelijk is een gemeentelijk bouwbedrijf op te richten. Met dit voorstel kwam raadslid J. Bakker van GroenLinks in de laatste vergadering van de gemeenteraad.

Hij deed zijn oproep omdat de gemeente aan de vooravond staat van een forse bouwinvestering. De schoolgebouwen in en rond Emmeloord zijn aan een opknapbeurt toe; een project waar de komende vijftien jaar aan wordt gewerkt. De kosten zijn begroot op zestig miljoen gulden.

Gezien de krapte op de bouwmarkt vermoedt Bakker dat aannemers niet op de klus zitten te wachten. Hij is bang dat de kosten de pan uitrijzen en dat het beschikbare budget niet toereikend is. “Met een gemeentelijk bouwbedrijf zijn de kosten beter beheersbaar”, hoopt hij. “Een andere optie is nauwe samenwerking aangaan met een aannemer die dan als het ware de hofleverancier voor de gemeente wordt. Het bedrijf opereert dan tegen relatief lage prijzen maar is verzekerd van werk.”

De raad reageerde verdeeld op het voorstel van Bakker. Die is echter vastbesloten aandacht te blijven vragen voor zijn idee.

Reageer op dit artikel