nieuws

Cafébrand Volendam mogelijk strafzaak

bouwbreed

De rechter-commissaris bij de rechtbank in Haarlem heeft op verzoek van de officier van justitie een gerechtelijk vooronderzoek geopend inzake de brand in het Volendamse café ’t Hemeltje. Verdachten zijn de 54-jarige eigenaar J. Veerman, zijn 24-jarige dochter en de feitelijke bedrijfsleider op de avond van de brand, de 33-jarige J.V.

Het Openbaar Ministerie verdenkt het drietal van medeplichtigheid van brand door schuld, met de dood als gevolg, en van het medeplegen van dood door schuld. Volgens het OM neemt het onderzoek geruime tijd in beslag. Na afronding van het gerechtelijk vooronderzoek neemt de officier van justitie een definitieve beslissing over de eventuele vervolging van de verdachten.

De brand tijdens nieuwjaarsnacht kostte aan dertien mensen het leven, bijna driehonderd cafébezoekers raakten gewond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels