nieuws

Buizenleverancier heeft VS gedumpt met fors verlies

bouwbreed Premium

Van Leeuwen Buizen Groep heeft vorig jaar een nettoverlies geleden van 22,7 miljoen euro (50 miljoen gulden). Dat is bijna negen keer het verlies dat de onderneming in 1999 leed. De omzet bleef steken op 641 miljoen euro (1,4 miljard gulden). Het groepsvermogen nam af van 103 miljoen euro tot 82 miljoen euro, zo maakte de onderneming gisteren bekend.

Van Leeuwen Buizen Groep trok zich vorig jaar na een kwart eeuw terug uit de Verenigde Staten. Al zijn activiteiten daar werden verkocht aan Wilson Industries. De onderneming uit Zwijndrecht werd er niet rijker van: alles bij elkaar werd het Amerikaanse boek gesloten met een verlies 21 miljoen euro.

De meeste ondernemingen van de Groep in Europa sloten af met een positief resultaat. Alleen dat van de vestigingen in Engeland en in Zwijndrecht was zeer teleurstellend. Veel beter ging het in het in Azië, Australië en vooral Canada, meldt de onderneming.

Ondanks het forse verlies zegt het concern vertrouwen te hebben in de toekomst. 2001 wordt beschouwd als een overgangsjaar. De onderneming gaat zich concentreren op zijn marktpositie in Europa en Azië. Een en ander moet al in het eerste kwartaal van dit jaar leiden tot winstgevendheid.

Van Leeuwen Buizen Groep is een voorraadhoudende onderneming in stalen buizen, onderdelen en afsluiters. Afnemers zijn onder meer bedrijven in de petrochemische industrie.

Reageer op dit artikel