nieuws

Breda voor tweede keer zonder water na leidingbreuk

bouwbreed

Ruim dertigduizend woningen in Breda hebben gisteren gedurende anderhalf uur zonder water gezeten. Voor de tweede keer in anderhalve week was een breuk ontstaan in de hoofdtransportleiding van Dorst naar Breda.

De eerste breuk is vlakbij Dorst ontstaan, terwijl het probleem zich gisteren voordeed bij de oprit van de A27. Woordvoerder I. van Besouw van waterleidingmaatschappij Noord-West-Brabant kon gisteren nog niets zeggen over de oorzaak van de twee breuken in de leiding. Op beide plekken is geen sprake van werkzaamheden aan de weg of andere bouwactiviteiten. “Het kan natuurlijk gewoon toeval zijn. Er springt wel eens vaker een hoofdleiding. Alleen is het hier twee keer in korte tijd met dezelfde leiding gebeurd.”

Van Besouw geeft aan dat nauwgezet onderzoek wordt verricht om de oorzaak van de breuken te achterhalen. Reparatie van de nieuwe breuk neemt enkele dagen in beslag.

Reageer op dit artikel