nieuws

Bod Boskalis op baggerpoot HBG beïnvloedt aandelenkoersen

bouwbreed

Het bod van Boskalis op de baggerdivisie van HBG is op de Amsterdamse effectenbeurs niet onopgemerkt gebleven. De koers van Boskalis daalde flink, die van HBG ging juist fors omhoog.

Maandag na beurs maakte Boskalis bekend voor 1,25 miljard gulden baggerpoot HAM van HBG te willen inlijven. Vorig jaar mislukte een overname van het gehele bouwconcern door Boskalis nog. Ook een fusiepoging liep op niets uit.

Beleggers maakten gisteren duidelijk de overnameprijs aan de hoge kant te vinden en verkochten hun aandelen Boskalis. Het aandeel verloor gisteren ruim 5,5 procent en kwam aan het einde van de dag uit op 32,5 euro. Het aandeel HBG daarentegen won bijna 16 procent en sloot uiteindelijk op 17,6 euro. ’s Morgens stond het aandeel nog een volle euro hoger, maar verloor die in de loop van de dag. Ballast Nedam, de derde baggeraar in Nederland, profiteerde van het tumult in de sector en zag zijn koers met 5,1 procent stijgen naar 26,6 euro.

Meer nieuws op pagina 5.

Reageer op dit artikel