nieuws

Betonnen verkeersremmer doorstaat test politiemotor

bouwbreed Premium

De zogeheten selectieve verkeersremmer in de weg Hoofdplaat in Breskens heeft een test met politiemotoren goed doorstaan. De remmer is opgebouwd uit betonnen elementen, Viablock genaamd, die ontworpen zijn door de provincie en gemaakt door Haringman Betonwaren BV.

Het project is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Oostburg, in het kader van ‘Duurzaam Veilig West Zeeuwsch-Vlaanderen.

In verband met de veiligheid en de kwetsbaarheid van de motorrijder heeft de regiopolitie Zeeland de verkeersremmer, die is aangebracht op een busroute binnen de 30-kilometerzone, met twee motorfietsen beproefd. De motorrijders begonnen de test met 30 kilometer per uur. Vervolgens voerden de agenten de snelheid telkenmale met 5 kilometer per uur op tot uiteindelijk de (daar verboden) snelheid van 70 kilometer uur. Het halen van deze snelheid is voor de politie acceptabel in geval van calamiteiten.

De verkeersremmer is zodanig ontworpen dat de dubbel luchtgeveerde stadsbussen er geen hinder van ondervinden. Het 107 kilo wegende Viablock is voorzien van drie gaten. Deze gaten dienen voor de waterafvoer en als hulpmiddel bij het leggen ervan met een speciale klem. De fundering van de verkeersremmer is met grind opgebouwd.

Het ingenieursbureau Amsterdam heeft inmiddels interesse getoond voor plaatsing van de verkeersremmer in Lelystad.

Reageer op dit artikel