nieuws

Amsterdam moet meer woningen splitsen voor snellere verkoop

bouwbreed

Amsterdam gaat meer woningen splitsen om voor 2010 maar liefst 58.000 huurwoningen te verkopen. Dan wordt de ‘visvijver’ voor kopers groter.

Bovendien past de hoofdstad haar erfpachtregels aan om dat splitsen voor corporaties goedkoper te maken. Ook gaan stadsdelen, gemeente en corporaties ‘stroperige’ procedures stroomlijnen.

Dat is onderdeel van de afspraken die staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting) en de Amsterdamse wethouder D. Stadig hebben gemaakt. De wethouder die onlangs door Remkes weer op zijn vingers werd getikt omdat de verkoop van huurwoningen in de hoofdstad niet snel genoeg gaat, houdt wel een slag om de arm. Voor beide maatregelen heeft hij de toestemming van de gemeenteraad nodig. De staatssecretaris beloofde dat hij meer haast zal maken met de regeling die het mogelijk moet maken om huurwoningen met korting te verkopen en een deel van die korting zelf te houden voor investeringen in volkshuisvesting. De Tweede Kamer moet die regeling nog goedkeuren. Ook zal hij kijken of hij een einde kan maken aan de regel dat corporaties elke individuele verkoop aan een huurder bij het Rijk moeten melden.

Reageer op dit artikel