nieuws

Aluminium bekisting bedreigd door staal

bouwbreed

Het Engelse bedrijf Superlight UK claimt een speciale staalsoort te hebben ontwikkeld die kan zorgen voor een revolutie in de betonbouw. Dat meldt het Engelse blad Construction News.

Het bedrijf heeft laten weten in onderhandeling te zijn met twee grote verhuurbedrijven die landelijk opereren.

Bekistingen en steigers die in de betonbouw worden gebruikt, zijn nu nog van aluminium. Dit materiaal wordt gekozen vanwege het lage eigen gewicht. Superlight zegt nu een staalsoort te hebben ontwikkeld die slechts tien procent meer weegt dan aluminium maar beduidend sterker is. Bovendien zal de prijs van de producten van het speciale staal ongeveer de helft zijn van een uitvoering in aluminium.

Naar het bedrijf heeft laten weten zal dat korte metten maken met aluminium bekistings- en steigersystemen, te meer daar het stalen systeem minder diefstalgevoelig zal zijn. De schrootwaarde van staal is een fractie van die van aluminium.

De samenstelling van het speciale staal wordt angstvallig geheim gehouden.

Reageer op dit artikel