nieuws

Altera Vastgoed blijft groeien

bouwbreed Premium

Het Haarlemse vastgoedfonds Altera Vastgoed heeft een goed jaar achter de rug. De waarde van de onroerendgoedportefeuille steeg met 7,7 procent naar 826,6 miljoen euro (1,8 miljard gulden). Het beleggingsresultaat kwam uit op 46,3 miljoen euro.

Altera Vastgoed, een privaat, niet beursgenoteerd fonds dat belegt in kantoren, bedrijfsruimten, winkels en woningen, verwacht voor dit jaar nog betere cijfers. “We verwachten het directe beleggingsresultaat van de sectoren verder te kunnen verbeteren door het realiseren van onder andere hogere huurinkomsten, verbeterd management van de onderhoudskosten, disposities en herbelegging”, aldus hett bedrijf.

Ook denkt het fonds te kunnen groeien via participaties vanaf 50 miljoen euro.

“Dat gebeurt op basis van inbreng van onroerendgoedportefeuilles in ruil voor sectoraandelen en/of eigen acquisities in geval van inbreng van liquiditeiten.”

Reageer op dit artikel