nieuws

Acquisities basis groei fusiebedrijf PontEecen

bouwbreed

De fusie tussen PontMeyer en Houtgroep Eecen heeft het nieuwe PontEecen geen windeieren gelegd. Een verdere groei is het doel van het bedrijf. Die wordt vooral door acquisities gerealiseerd.

In het jaarverslag over 2000 meldt de directie dat de groei van de bouwmarkt in Nederland geremd is door een gebrek aan capaciteit. Gezien de groeiende vraag naar kwaliteitsbouw, duurzaam bouwen en de individualisering van nieuwbouwprojecten, ziet de houthandelaar echter uitstekende groeimogelijkheden.

De markt van de houthandel maakt daarnaast grote ontwikkelingen door.

Het aantal kleine aanbieders neemt af en de grote proberen hun schaalgrootte te benutten. De directie voorziet dat het aantal strategische samenwerkingsverbanden de komende jaren zal toenemen.

Om de klanten nog beter te bedienen, wil PontEecen de komende tijd haar producten- en dienstenassortiment verbreden. De eerste stap op die weg is gezet met de acquisitie van Huurland. De komende jaren zal in twintig tot dertig afhaalcentra van PontEecen een Huurlandvestiging worden geopend.

De omzet steeg in 2000 7,4 procent ten opzichte van de pro forma cijfers van PontMeyer en Eecen over 1999 tot 481 miljoen euro (ruim 1 miljard gulden). Het bedrijfsresultaat nam met 17,3 procent toe en de nettowinst met 17,9 procent.

Jaarcijfers (in mln euro)

2000 1999

Omzet 481,9 448,7

Bedrijfsresultaat 23,1 19,7

Netto winst 10,5 8,9

Reageer op dit artikel