nieuws

A16 tweemaal verzakt door HSL-werkzaamheden

bouwbreed

Werkzaamheden aan de HSL hebben voor de tweede keer in enkele dagen tijd voor een verzakking in de A16 gezorgd.

Net ten zuiden van het knooppunt Klaverpolder ontstond gisteren een gat van bijna vijftien meter lang en tien centimeter diep. Vrijdagavond verzakte de A16 op dezelfde plaats. De rechterrijbaan richting Rotterdam is gisteren afgesloten.

Volgens Rijkswaterstaat is de weg vrijdag gaan verzakken door boringen onder de A16 voor de aanleg van een duiker, een waterafvoerbuis van ruim een meter doorsnee. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor de aanleg van de HSL naast de snelweg. Bovendien wordt de A16 verbreed.

Zondag had een aannemer het beschadigde deel van de weg van een extra dikke laag asfalt voorzien. Terugkerend vakantieverkeer zorgde toen wel voor lange files.

De aanleg van de HSL en de verbreding van de A16 leiden de komende vier jaar dagelijks voor lange files op de A16. De werkzaamheden zijn enkele maanden geleden begonnen.

Het Korps Landelijke Politiediensten zet tijdens de spitsuren zogenoemde opzwaaiteams in om de doorstroming te bevorderen. Dit zijn agenten die automobilisten aansporen door te rijden.

Reageer op dit artikel