nieuws

Willis-Krommenie toch afgebouwd

bouwbreed

Groothandel Molen Chemie in Wormerveer staakt zijn verzet tegen de afbouw van nieuwbouwwijk Willis. In de jongste uitbreiding van Krommenie worden alle eerder voorgenomen 850 woningen daadwerkelijk gerealiseerd, aldus de gemeente Zaanstad.

Molen Chemie heeft ruim vijf jaar bezwaar gemaakt tegen de bouw van ruim honderd woningen binnen 300 meter van een tappunt van trichloorethyleen. Vorig jaar nog werd de gemeente gedwongen een nieuwe onderbouwing te formuleren voor het bestemmingsplan. De Raad van State meende toen dat de bouw van 26 woningen onvoldoende was getoetst. Onlangs verklaarde de Raad van State het bezwaar van Molen Chemie tegen deze onderbouwing niet ontvankelijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels