nieuws

Westfield paait aandeelhouders RNA

bouwbreed Premium

De Australische vastgoedbeheerder Westfield is een offensief gestart om de aandeelhouders van Rodamco North America achter zich te krijgen.

In een open brief probeert bestuursvoorzitter F. Lowy van Westfield de aandeelhouders van RNA te paaien met mooie winstcijfers. “Westfield heeft RNA 41 jaar aan ervaring in het beheren van winkelcentra te bieden. In deze periode is onze winst elk jaar verder gegroeid en hebben grote én kleine beleggers meegedeeld in ons succes.”

Westfield wil de controle over RNA overnemen. Onlangs nam het een belang van 24 procent in het Rotterdamse vastgoedfonds. Het bestuur van RNA probeert zich te wapenen tegen een vijandige machtsovername en gaf 14,7 miljoen aandelen uit aan een bevriende stichting.

Om de aandeelhouders van RNA te overtuigen van haar plannen, eist Westfield dat er een aandeelhoudersvergadering wordt belegd. RNA is evenwel niet van plan die vergadering spoedig te beleggen. Dat was voor Westfield reden de aandeelhouders via een open brief te bereiken. Volgens Lowy is het in het belang van alle aandeelhouders van RNA dat het management zijn verzet staakt en zich richt op samenwerking. “De prestaties van RNA zijn teleurstellend geweest, met name sinds de overname van Urban eind 2000. Voor die overname was de koers van RNA 45,40 euro en bedroegen de schulden 19 procent van het totaal vermogen. Nauwelijks een jaar later is de koers van het aandeel 42,85 euro en maken schulden 56 procent van het vermogen uit.” Lowy belooft de schulden van RNA terug te brengen en de aandeelhouderswaarde te vergroten.

Reageer op dit artikel