nieuws

Volendam contra Veerman

bouwbreed Premium

“Er is niets aan de hand. Ik snap werkelijk niet waar de wethouder nu weer zo boos over is.” Dit zegt Volendams meest omstreden burger Jan Veerman, eigenaar van café ’t Hemeltje dat afbrandde in de nacht van oud op nieuw. Die brand kostte aan dertien jonge mensen het leven.

CDA-wethouder Visscher (ruimtelijke ordening) is in toorn ontstoken, nadat hij ontdekte dat Veerman zonder vergunning aan een verbouwing is begonnen in bar De Wir War, onder ’t Hemeltje. “Dit is de limit, na alles wat er is gebeurd. Ik heb er geen woorden voor”. De wethouder doelt op een betonnen trap die als nooduitgang moet dienen. De trap komt uit in een steeg op openbaar grondgebied. “De trap is vergunningplichtig en heeft bovendien goedkeuring van de brandweer nodig. Veerman is zonder vergunning en zonder toestemming van de brandweer gaan bouwen”, verklaart de wethouder, die deze maand aftreedt.

Bouwen zonder vergunning is sowieso een overtreding. Maar als eigenaar Veerman van café ’t Hemeltje in Volendam dat doet, staat dat gelijk aan zijn nek in een strop steken.

Veerman is totaal niet onder de indruk van de ontstane consternatie binnen het gemeentehuis. “Het zijn allemaal verhaaltjes, die plotseling de wereld in komen en alles weer even flink laat schudden”, reageert Veerman. “Ik ben in het café bezig met verbeteringen die met brandveiligheid te maken hebben. Allemaal werk waar geen vergunning voor nodig is. Die trap waar de gemeente het over heeft

– en waar hebben we het helemaal over, het zijn twee treetjes – staat er helemaal niet. Laat staan dat we hem hebben gesloopt. We hebben alleen een betonnen plaat gesloopt. Het bestuur treedt niet voor niets af. Het doet zijn werk niet goed. Het is puur natrappen en daar sta ik boven”, besluit Veerman de discussie.

Reageer op dit artikel