nieuws

Villawijk vertraagd door vuurwerkregels

bouwbreed

De bouw van 22 peperdure villa’s in de nieuwe wijk Eschmarke in Enschede loopt minimaal een jaar vertraging op. Aanleiding is de politieke discussie die is ontstaan over de zogeheten hindercirkels voor vuurwerkopslag.

Door de vuurwerkramp in Enschede wil de Haagse politiek de regelgeving aanscherpen. Daardoor is woningbouw binnen een straal van 800 meter van een vuurwerkopslagplaats niet mogelijk. Het te bouwen villawijkje ligt op nog geen 800 meter afstand van het vuurwerkopslagbedrijf Haarman.

Verhuizen

De procedure van de bestemmingsplanherziening kan niet worden opgestart zolang onbekend is wat er met Haarman gaat gebeuren. “Alle partijen zijn het erover eens dat Haarman moet verhuizen naar een gebied op veilige afstand van woonbebouwing. Zolang er echter nog geen duidelijkheid is over wie de kosten van de bedrijfsverplaatsing voor haar rekening neemt, is er een patstelling en gebeurt er niets”, zegt projectleider J. Nijenhuis van Infocentrum Eschmarke. De exclusieve villa’s worden gebouwd op bouwkavels van 1000 tot 2000 vierkante meter. Het is mogelijk dat ook de bouw van enkele andere honderden nieuwbouwwoningen in Eschmarke vertraging oploopt.

Reageer op dit artikel