nieuws

Veel belangstelling aandelen Heijmans

bouwbreed Premium

De eerder aangekondigde aandelenemissie van Heijmans brengt het bouwconcern ruim 42 miljoen euro (92 miljoen gulden) in het laatje. Beleggers hebben veel belangstelling getoond voor de aandelen; de inschrijving is ruim overtekend. De opbrengst wordt gebruikt om de overname van branchegenoot Koninklijke IBC te financieren.

Het bouwbedrijf geeft 1,85 miljoen certificaten van gewone aandelen uit, overeenkomend met 9,8 procent van het aantal uitstaande gewone aandelen. De certificaten zijn aangeboden aan Nederlandse en buitenlandse beleggers. Een half miljoen aandelen komt ten goede aan de deelnemers van het Heijmans management participatieplan.

De uitgifteprijs is vrijdag vastgesteld op 22,75 euro per stuk. De inschrijving op de certificaten is ruim overtekend. Het bestuur van Heijmans zegt tevreden te zijn. “Er blijkt immers voldoende belangstelling te bestaan.”

De aandelenemissie, die wordt begeleid door Fortis, werd al in december van het vorige jaar aangekondigd toen de overname van IBC wereldkundig werd gemaakt. Heijmans betaalt een bedrag van tussen de 175 en 200 miljoen gulden voor het Brabantse aannemingsbedrijf. Ruim 92 miljoen gulden wordt gefinancierd door de emissie. Het overige bedrag betaalt Heijmans uit eigen middelen. Maandag 2 april moet de overname compleet zijn afgerond.

Reageer op dit artikel