nieuws

Van Wijnen pakt recordwinst dankzij overname en groei

bouwbreed

Bouw- en projectontwikkelingsconcern Van Wijnen uit Baarn heeft vorig jaar een recordwinst van 39,2 miljoen gulden geboekt. De omzet nam met 21 procent toe tot 976 miljoen gulden. Overnames en autonome groei zorgden voor de goede resultaten.

In de bedrijfsresultaten is de overname van de Obdeijn Groep uit Deventer verwerkt. “Hoewel deze acquisitie zonder meer aan het succes van Van Wijnen heeft bijgedragen, is ook van belang dat over 200 honderd miljoen gulden autonome omzetgroei werd behaald”, schrijft de directie in een verklaring.

Geconstateerd wordt ook dat projectontwikkeling steeds belangrijker wordt voor het bedrijf. Vorig jaar kwam ruim 30 procent van de omzet uit projectontwikkeling. De directie noemt de cijfers over 2000 “fraai” en wil de komende jaren blijven groeien. Acquisities worden daarbij zeker niet uitgesloten, maar het bedrijf jaagt ook autonome groei na.

Onlangs mislukte de overname van Moeskops Bouwbedrijf nog, omdat er sprake was van onvoldoende synergie tussen beide bouwers. Van Wijnen en Moeskops werkten al enige tijd samen. Die samenwerking had moeten uitmonden in de overname van het Brabantse bedrijf door het Baarnse concern.

Over dit jaar voorziet Van Wijnen een verder groei. Toekomst ziet het onder andere in binnenstedelijke herstructureringsprojecten. De orderportefeuille bedraagt ruim 2,5 keer de jaaromzet, te weten 2,5 miljard gulden.

Reageer op dit artikel